Скандал во время визита Порошенко: одесских общественников не пустили к президенту

Во время рабочего визита Петра Порошенко в Одессу разгорелся скандал вокруг защитников культурного наследия города. Их не пропустили к президенту Украины с открытым письмом,  а затем оттеснили от здания ОГА на 200 метров, сообщают активисты.

Одесские общественники, отстаивающие культурное наследие Одессы от посягательств строительных компаний, написали открытое письмо президенту с просьбой вмешаться в ситуации и планировали вручить его лично во время визита. Однако их не пустили в здание ОГА на встречу с президентом.

Фото – Валерий Пузик/Фейсбук

 

Несколько десятков активистов развернули плакаты с просьбами обратить внимание на сложную ситуацию с архитектурным наследием города, чтобы встретить президента у центрального входа в здание. Представители безопасности президента попросили их отойти, затем люди в камуфляже без нашивок взяли активистов в кольцо, закрыв плакаты и блокируя возможность подойти к зданию ближе, чем на 200 метров. Позже выяснилось, что машина Порошенко подъехала к черному входу.

Фото – Валерий Пузик/Фейсбук

Фото – Валерий Пузик/Фейсбук

Фото – Валерий Пузик/Фейсбук

Между тем под зданием прошел согласованный митинг одесситов без плакатов и транспарантов.

Согласованный митинг под зданием. Фото – Валерий Банделюк/Фейсбук

Участники согласованного митинга. Фото – Валерий Банделюк/Фейсбук

Напомним, что Петр Порошенко прибыл в Одессу для представления нового главы Одесской области Максима Степанова.

Приводим текст письма одесских общественников, опубликованный в Фейсбуке:

“Шановний пане Президенте!

Свідомі громадяни м. Одеси просять вас звернути увагу на ситуацію в місті відносно варварської, безглуздої, корупційної політики мера міста та його кишенькових депутатів.

На прикладі «Лунного» ( проектна назва «Грецький) парку , в охоронній зоні пам’яток національного значення : Колонада, Воронцовський палац та Потемкінськи сходи , можемо відслідкувати злочинні дії нинішньої влади. Випадок з «Лунним» парком включає в себе багато аспектів порушення Законів України:

1. Знищення великої кількості дерев без правових обґрунтувань , які виконували не тільки екологічні функції, але одночасно виконували протизсувну функцію , бо росли на схилах, які зараз за свідченнями міської адміністрації, знаходяться в аварійному стані під та поряд с охоронними об’єктами культурної спадщини національного значення.

2. Втручання забудовника на територію громадських зон та історико-культурних ареалів без відповідних документів та законних обґрунтувань. Грубо порушується закон о містобудівній діяльності, такі, як :

1) Проведення будівничих робіт в історико-культурній зоні при відмові Міністерства культури надати історико –градобудівні обґрунтування по проекту. Передача міських земель в приватні руки під прикриттям «благоустрою», та заміна історико-культурної спадщини на торгові площі (теж саме сталося з «Аркадією».

2) Відсутність у забудовника відповідних проектів та документів, які дають дозвіл на будівельні роботи (будівельні роботи, які пов’язані з новою забудовою, берегозахисними спорудами в сейсмічно-небезпечній зоні, заниження категорії складності об’єкту та інше). Замість цього всього, департамент транспорту, зв’язку та управлінням дорожнього руху одеської міської Ради, якій є замовником цих робіт, пропонує одеситам проект благоустрою. Тобто нове масштабне будівництво на зсувних схилах в сейсмонебезпечній та охоронній зоні пам’яток національного значення нам пропонують у вигляди проекту благоустрою, якій не передбачає будь яких перетворень, окрім розміщення МАФів та устрою доріжок, тощо, і тому не потребує ніяких погоджень.

Таким чином міська влада вже діяла при реконструкції ( знищенні) Аркадії, приватизації Старосенний площі, спорудженні приватних місць паркувань на громадський території біля пляжу Ланжерон. Не сплата штрафів і компенсацій за тотальну вирубку живих та здорових дерев.

Це лише один з випадків незаконної діяльності мерії.

Після прийняття, так званого «Зонінгу» (Проекту зонування території), якій було прийнято з чисельними порушеннями, незважаючи на масові протести громадян, Одеса кожного дня буде втрачати безцінні історичні об’єкти, а отримувати дешеву плитку і так звані МАФи повсюди.

Мерія вже дала «зелене світло» на забудову торгівельними комплексами Міского саду, та в парку –пам’ятки садово-паркового мистецтва ім. Т.Г.Шевченка, який є об’єктом природно-заповідного фонду. На черзі перетворення Французського бульвару на дорожню магістраль з повною вирубкою дерев, тощо.

Нагадуємо, що Одеса розташована у степній зоні і на час початку забудови міста в кінці 18-го сторіччя тут росло лише 3 груши. Все, що ми зараз бачимо, це величезна праця наших дідів та прадідів, які залишили нам у спадок культурні пам’ятки та зелене місто, яке ми повинні зберегти для наших нащадків.

Міський голова з прилеглою до нього більшістю в міськраді діють, як вандали, якім місто надано на грабунок. Нажива – це єдина їх мета.

Просимо Вас терміново втрутитись і врятувати наше місто, як частину України, яку ми не в праві втратити!”

 

Добавить комментарий

   
 

Анонсы событий




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56