4700 десантників США розмістилися поряд з Одеською областю та готові перейти кордон

На тлі зростаючої напруженості між Росією та військовим альянсом НАТО, США вперше за 80 років перекинули до Європи 101 повітряно-десантну елітну дивізію. Підрозділ легкої піхоти, що отримав прізвисько «Орли, що кричать», навчено розгортатися на будь-якому полі бою і протягом декількох годин бути готовим до бою.

Як повідомляє CBS News, близько 4700 солдатів з бази 101 повітряно-десантної дивізії у Форт-Кемпбелл, штат Кентуккі, були направлені для посилення східного флангу НАТО в Румунію за кілька кілометрів від кордону з Одеською областю. Американські військові взяли з собою також деяку кількість важкої техніки

«Ми готові захищати кожен дюйм землі НАТО», – сказав CBS News заступник командира дивізії бригадний генерал Джон Любас, – «Ми маємо унікальні можливості, такі як наші засоби повітряного нападу. Ми легка піхота, але знову ж таки ми привносимо з собою цю мобільність разом із літаками та засобами повітряного нападу».
 
Американські та румунські війська провели спільні навчання, під час яких завдавали ударів по цілям наземних та повітряних штурмових навчань. Танкові обстріли та артилерійський вогонь були справжніми. Навчання мали відтворити бої, які українські сили ведуть щодня проти російських військ, прямо по той бік кордону.
 


 
Командири “Орлів, що кричать” неодноразово заявляли CBS News, що вони завжди “готові до бою сьогодні ввечері”, і хоча вони знаходяться там, щоб захищати територію НАТО, у разі ескалації бойових дій або нападу на НАТО вони повністю готові перетнути кордон з Україною.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56