Дім Блещунова запрошує на нову виставку-комікс та творчі майстер-класи

Одеській музей Дім Блещунова запрошує на вихідних відвідати творчі майстер класи для дітей та дорослих. Субота, 26 серпня, 12:00-14:00 – малюнок і ліплення для ДІТЕЙ з Наталією Андрущенко. Рекомендовані матеріали: папір, олівці, фарби, пензлі, пластилін. Неділя, 27 серпня, 12:00-14:00 – Акварельна ботанічна ілюстрація для Дорослих. Запрошуємо на демонстраційний майстер-клас Надії Владової. Малюємо виноград. Рекомендовані матеріали: папір, акварель, пензлі, олівці.

Також триває нова виставка-комікс «Щоденник війни. Марісель і Панна Кота рятують культурну спадщину». Мета цього проекту – привернення уваги до порятунку культурної спадщини країни, розповідь світовій громадській спільноті не лише про реальні загрози у зв’язку з воєнними діями, а й про свідоме знищення російськими агресорами об’єктів культури в Україні і, зокрема, в Одесі.

На 20 аркушах документальної новели, розробленої головним зберігачем Одеського муніципального музею особистих колекцій ім. О.В. Блещунова – Оленою Ілясовою, і намальованої чорно-білою графікою професійною ілюстраторкою – Марією Апрятовою показали реальний досвід одеських музейників під час воєнного стану за період 24.02.-18.06.2022.

Марісель і Панна Кота – звичайнісінькі кицьки, що жили безтурботним і спокійним життям у незвичайному одеському музеї, більш відомому в Україні як «Дім Блещунова». Але в нашій країні настав день 24.02.2022, який назавжди змінив життя не тільки людей, але й тварин.
Авторки коміксу невипадково зробили головними героїнями подій двох музейних кицьок. По-перше, саме ці тваринки існують і ними багато років опікуються працівники музею. По-друге, Одеса дійсно відома як місто, де до котів більш ніж лояльне ставлення, де люблять і дбають про них.

Навіть за цих обставин, комікс з притаманним одеситам оптимізмом розповідає про порятунок зібрання музею і його частково відновлену діяльність в контексті повномасштабної війни, про життя одеситів у цей надскладний період, що на жаль, продовжується.

Персонажі коміксу стали ретрансляторами емоційного стану колективу музею і через «олюднених» тварин вдалося правдиво розповісти правдиві історії з життя музейників та описати їхню роботу щодо порятунку експонатів з першого дня російського вторгнення. Наразі Марісель і Панна Кота ведуть більш активне соціальне життя ніж у довоєнні часи і самовіддано працюють «кототерапевтами» для відвідувачів виставково-комунікаційного простору музею «Кв. № 6».

Марія Апрятова – ілюстраторка, завідувачка виставками Одеського муніципального музею особистих колекцій ім. О.В. Блещунова;
Олена Ілясова – головний зберігач Одеського муніципального музею особистих колекцій ім. О.В. Блещунова.

Музей працює для відвідувачів четвер-неділя, 11:00-17:00!
м. Одеса, вул. Польська, 19 (крізь ворота)
Виставка, МК – free donation
Адміністрація: (048) 763 03 86
Відвідання: free donation, група ВПО – безкоштовно.

   
 

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56