Дім Блещунова запрошує на виставку та майстер-класи художниці Марії Апрятової

У галереї “Квартира #6” при Домі Блещунова представлено 50 творів, виконаних у техніці акварельної ботанічної ілюстрації, які Марія Апрятова створювала протягом чотирьох років.

Тематика ілюстрацій: степові трави, які ростуть на схилах одеських лиманів, квіточки садочку, які вирощує мати, сусіди-комахи, яких можна зустріти в небесному польоті.

Важлива частина експозиції – нова серія ілюстрацій, створених під гучне виття сирен повітряної тривоги, де в алегоричних композиціях з істотами та рослинками на золотому тлі, відображена документація емоційних станів, які проходила авторка, транслючи їх на героїв своїх ботанічних історій.

“Нова серія почалась з настороженої ящірки, – говорить Марія. – Я відчувала заціпеніння, яке спостерігала у ящірок, коли вони ще не знають, скам’яніти їм чи бігти від загрози. Я була разгублена і почала малювати це. Малюючи зосередженно, лусочку за лусочкою, я повертала собі врівноважений стан і здатність діяти. Так мої ілюстрації допомагали пережити різні стани, усвідомити те, що відбувається, і привести свій внутрішній сад до ладу”.

Ця виставка замислена, як терапевтично-освітня. Авторка познайомить з технікою сучасної ботанічної ілюстрації і протягом вікендів запрошує до освітнього і дискусійного майданчику “Квартира #6” при Домі Блещунова, аби вивчити деякі ази цього напрямку і малювати артерапевтичні портрети квітів разом.

Отже, публікуємо розклад подій у рамках освітнього вікенду в Домі Блещунова 27-28 серпня 2022:

27 серпня (субота) та повтор 28 серпня (неділя)

12:00-18:00 – виставка “Збережи свій Сад” відкрита для відвідувачів

13:00-16:00 – майстер-клас з ботанічної ілюстрації для дорослих з Марією Апрятовою. Малюємо складні квіти (гортензія, еустома) у техніці акварельної ботанічної ілюстрації.

З собою взяти папір, акварельну фарбу, пензлики
Без попередньої реєстрації
Є кава/чай

Зазначимо, що перший в Україні музей особистих колекцій – Дім Блещунова – наразі працює з 12:00-19:00 у вихідні дні. Участь у заходах (крім майстер-класів) і відвідання виставки – free donation
Майстер-клас (свої матеріали) – 150 грн.
Адреса проведення: вул. Польська, 19
Вхід до виставкого простору музею “Квартира №6” крізь ворота – щоб потрапити, телефонуємо (048) 722 10 81

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56