До Одеси приїхала “хороша російська” журналістка Євгенія Альбац

До Одеси приїхала відома російська журналістка та політолог Євгенія Альбац. У її соціальних мережах з’явилися фото Одеси та повідомлення, що від Одеси 100 км до фронту, але життя вирує, хоча Дюк закритий щитами, а набережною стоять протитанкові їжаки. Судячи з фотографій, Євгенія прогулялася вечірнім містом, відвідала кілька кафе та Привоз.

Приїзд Євгенії Альбац викликав обурення у патріотичних активістів. Так, одеська журналістка Зоя Казанжі повідомила, що направила запити до СБУ, щоб дізнатися, яким чином Альбац змогла в’їхати в Україну, чи не бачать у її присутності порушення статті 436-2 про виправдання війни і хто супроводжував росіянку в Одесі. Зазначимо, що Євгенія написала у Фейсбуці, що взяла інтерв’ю у Олексія Гончаренка.

Відомо, що Євгенія Альбац вела авторську програму на радіостанції «Ехо Москви» до лютого 2022 року та була редактором журналу The New Times. Після початку повномасштабної війни потрапила до списку іноагентів та поїхала до США. Незважаючи на опозиційну приналежність, у деяких її відео проскакує нечітка позиція щодо війни в Україні. Так, в одному відео вона заявила, що “не може бажати” у відповідь на обговорення поразки російської армії. А в іншому відео журилася вкраденими грошима, які виділили російській армії на обмундирування.
 

 

 

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56