До редакції самого популярного ЗМІ Одеси прийшла поліція з обшуком

Сьогодні до редакції самого популярного регіонального ЗМІ Одеси “Думська” прийшли оперативники поліції з обшуком. Як повідомили в редакції, наразі невідомо, за яким звинуваченням проходить обшук. Журналістів не пустили на робочі місця, а тих, хто опинився в редакції – не випускають. Також журналістам заборонили фіксувати процесуальні дії через “таємницю слідства”.

В редакції “Думська” заявили, що вважають обшук – тиском місцевої еліти на незалежні ЗМІ, які критикують деякі політичні рішення, а також публікують резонансні матеріали, присвячені корупції в керівництві обласної військової адміністрації та облради.

 
“Ми заявляємо рішучий протест таким діям правоохоронців, вважаємо, що те, що відбувається, є перешкоджанням законній професійній діяльності журналістів (ст. 171 Кримінального кодексу), посяганням на свободу слова і демократію в Україні. Наша країна відбиває зараз повномасштабне вторгнення нацистської росії. Бойові дії ведуться не тільки на полях битв, а й в інформаційному просторі. Сильні та незалежні ЗМІ – одна з переваг України, що дає їй змогу ефективно протидіяти ворожій бойовій пропаганді та розповідати всьому світу про військові злочини росіян. Тиск на вільну пресу не сприяє наближенню перемоги і на руку нашому противнику”, – йдеться у заяві редакції.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56