Дружина одеського віце-мера знялася у фільмі для Московського кінофестивалю

В Одесі минулого року зняли фільм “Лагідна” до 200-річчя Федора Достоєвського. Одну з головних ролей зіграла дружина віце-мера Одеси Павла Вугельмана – Вікторія Вугельман, а також їх син Вугельман Давид. Фільм зняли на студії Tour de Force, режиссер Наталя Князєва. За інформацією ЗМІ, фільм відправили на кінофестиваль до країни-агресора у січні 2022 року. Незважаючи на скандал, що розгорівся, всі учасники зйомок, крім композитора, не коментують подію.

Вугельман Виктория

Більше того, є великі підозри, що зйомки фільму були спеціально проплачені росіянами з метою пропаганди своєї культури та для тиражування ідеї, що Одеса – “російське місто” і тільки для показу на Московському кінофестивалі. Принаймні на початку фільму Достоєвського називають “генієм літератури та психології” на тлі планети Земля. Це явна спроба імперського роздмухування значення російської культури.


 

 
“Це просто обурливо! Емоції просто криють! Наче і немає моєї провини, але гидко на душі від того, що моє прізвище стоїть там, в описі цього фільму! Погано від того, що Україна вписана в московитському фестивалі як країна-учасник! Ось такий сором!” – написав у Фейсбуці композитор Стас Михайленко.

   
 

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56