«Говори тілом»: як українські танцівники знайшли спосіб розповісти про війну

Youtube-канал «Let the body speak» був створений після 24 лютого 2022 року, аби українські танцівники могли мовою тіла розповісти про війну всьому світу. Ідею реалізували в рамках проєкту «Говори тілом», який, в свою чергу, підтримали Британська рада та Український інститут. Ініціатори наголошують, що відео українських танців будуть публікувати на каналі до кінця війни.

«Тіло людини є певним «архівом», в якому зберігаються враження про всі події, що відбуваються з нею протягом життя. Спираючись на цю науково підтверджену ідею, ми вирішили створити цифровий відеоархів робіт танцівників під час війни» — пояснює Антон Овчінніков, автор ідеї проєкту.

Відкриття YouTube-каналу «Let the body speak» відбулося першого серпня 2022 року. Ініціатори розмістили вже понад 70 танцювальних відео, а також дискусій та інтерв’ю з українськими танцівниками, хореографами та перформерами. Кожну роботу супроводжує опис українською, англійською, німецькою, французькою та польською мовами. Цікаво, що відео з танцями дивились майже 10 000 разів глядачі з різних континентів світу.

 

Зазначимо, що за три місяці існування, проєкт «Говори тілом» увійшов до огляду українського сучасного танцю в New York Times. Крім того, його презентували в мережі CEC ArtsLink (США), Центрі Помпіду (Франція) та Міжнародній раді танцю UNESCO.

«Танцювальне відео — це єдина можливість показати свою творчість глядачам в цей час та представити українське мистецтво за кордоном» — говорить учасниця проєкту Юлія Грішина, яка презентувала свою роботу однією з перших. Зазначимо, що більшість танцівників та хореографів, що взяли участь у проєкті, продовжують працювати в Україні.

 

Ініціатори запрошують глядачів підтримати танцівників, дивитись та ділитись відео на YouTube-каналі “Let the body speak”.

Проєкт «Говори тілом» ініційований Платформою сучасного танцю (Україна) та центром розвитку танцю The Place (Велика Британія), в рамках Сезону культури Велика Британія/Україна. Мета створення — надати підтримку українським танцівникам, провести освітню програму та підготувати дві танцювальні вистави під менторством британських та українських хореографів та продюсерів.

 

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56