Артисти Одеського оперного театру виступили на міжнародному фестивалі класичної музики “DescOpera”

16-18 червня у Республіці Молдова відбувся 6-й фестиваль класичної музики “DescOpera”, у якому взяли участь понад 300 учасників з трьох країн – Республіки Молдова, України та Румунії. Фестивалю традиційно відбувається у форматі “open air” та об’єднуєт артистів і публіку в надзвичайній атмосфері Старого Орхею, на території Національного музею-заповідника.

Першого дня господарі фестивалю – артисти Національного театру опери та балету ім. Марії Бієшу (Республіка Молдова) представили публіці оперу Р. Леонкавалло “Паяци”. На закритті мистецького форуму було репрезентовано оперою Ж. Бізе “Шукачі перлів” у виконанні трупи Ясського національного театру (Румунія).

Виступ колективу Одеського національного академічного театру опери та балету, який представив публіці оперу П. Масканьї “Сільська честь”, став екватором 6-го фестивалю класичної музики “DescOpera”. Під орудою заслуженого артиста України Ігоря Чернецького сакральні скелі Старого Орхея зазвучали голосами солістів опери – заслуженої артистки України Олени Стародубцевої, Анни Литвинової, Олексія Жмуденка, Катерини Лян, запрошеного соліста – італійського тенора Сімоне Фредіані; оркестру та хору театру (хормейстер – Юрій Кучурівський).

Цьогорічний фестиваль класичної музики “DescOpera” відбувається у форматі трикутника солідарності “Кишинів – Одеса – Ясси” та проходить під егідою Міністерства культури Республіки Молдова, Національного театру опери та балету “Марія Бієшу” за стратегічної підтримки проєктів USAID Moldova, уряду Швеції та Британської агенції з міжнародного розвитку. “Цей музичний трикутник: Кишинів – Одеса – Ясси – ще один меседж, який стверджує нас у підтримці української культури та її народу, що гідно протистоїть несправедливій війні”, – зазначив міністр культури Румунії Сергій Продан.


 
Одеська Опера дякує засновникам та організаторам 6-го фестивалю класичної музики “DescOpera” за можливість творчої співпраці на міжнародній сцені.
 
Фото: Одеська Опера.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56