“Кривавий слід російської весни” – у Польщі вийшла книга про події 2 травня в Одесі

Польський волонтер та організатор туристичних турів до Одеси Борис Тинка випустив книгу про трагічні події в Одесі 2 травня, які забрали життя десятків людей. У книзі на 500 сторінках зібрані документальні факти та фотографії, які ламають хребет російській пропаганді, що викривляє реальність і подає всі події у вигідному для рашистів ракурсі. Книга призначена для польських читачів, оскільки саме в Польщі російська пропаганда через своїх ручних “журналістів” та “блогерів” поширювала брехливу інформацію для наклепу Одеси та одеситів.

Російська сторона у своєму брехливому наративі не згадує криваві події в центрі міста, що передували пожежі, яка була трагічним збігом обставин. Російська пропаганда також забуває про порятунок проукраїнськими активістами людей, які застрягли у пожежі в будівлі Профспілок.

Що справді сталося в Одесі 2 травня 2014 року? Чи завадили одесити реалізації донецько-луганського сценарію, який завершився війною на сході України десять років тому? Невже в Будинку профспілок на Куликовому полі ховалися невинні люди? Чи слід ставитися до них як до зрадників України, сепаратистів та колабораціоністів? Як трактувати дії тих, хто кидав пляшки із запальними речовинами на проукраїнських активістів з даху Будинку профспілок? Чи йшла війна на вулицях Одеси 2 травня 2014 року? Чому сторонні могли входити до будівлі Профспілки через кілька тижнів після пожежі? Чому в центрі міста з’явилася машина, за кермом якої сидів Віталій Будько на прізвисько Боцман, який зробив близько десятка пострілів у проукраїнських активістів? Скільки ще стрільців було у центрі міста? Чому у Будинку профспілок не було води? Чому перша пожежна машина прибула на Куликове поле за кілька десятків хвилин після дзвінка? Чому дії поліції того дня такі сумнівні? Багато питань залишаться без відповіді.

2 травня 2014 року в Одесі було насичено пов’язаними подіями, найчастіше неочевидними, часом випадковими та неконтрольованими. Вони дали результат, на який ніхто не очікував – загинуло 48 людей. Події десятирічної давності – це ще один доказ того, що там, де з’являється росія – там насильство та смерть.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56