Мажорне ДТП в Одесі – п’яний водій без прав на елітному Mercedes збив велосипедиста

В поліції повідомили подробиці мажорного ДТП, яке сталося увечері 5 травня на вулиці Отамана Головатого. Водій 500-сильного кросовера Mercedes-Benz GLE 63S вартістю близько 70 тис. доларів збив велосипедиста, який рухався в крайній правій смузі руху.

36-річний велосипедист отримав численні травми – забій легень, двобічний гемоторакс, травми черевної стінки, черепно-мозкову травму, компресійно-уламковий перелом хребця.


 

 
24-річний водій кросовера не пройшов тест на алкоголь у крові, також він не мав при собі водійського посвідчення. В минулому році він вже був позбавлений судом права керування транспортними засобами за нетверезе водіння, кваліфіковане за ч. 1 ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Але мажор не зробив висновки, наплював на заборону і знову п’яний сів за кермо. Свідки наслідків ДТП розповіли у соцмережах, що водій намагався уникнути відповідальності і викликав якусь дівчину, яка намагалася спочатку видати ніби це вона сиділа за кермом Mercedes, але потім втекла через кількість свідків, які бачили правду.
 
Поліцейські кваліфікували ДТП за ч. 2 ст. 286-1 Кримінального кодексу України, водію загрожує позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від п’яти до восьми років. Вирішується питання про обрання підозрюваному судом запобіжного заходу.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56