Московський патріархат на Одещині міцно тримає позиції – діє 415 храмів

Релігійна організація УПЦ Московського патріархату продовжує міцно триматися в Одеській області. Станом на кінець 2023 року в регіоні діє 415 храмів. За весь 2023 рік лише одна церква перейшла до нової дійсної Православної Церкви України, повідомили на платформі Опендатабот. Місцева влада Одеси та Одещини завжди лояльно ставилася до УПЦ МП навіть після початку повномасштабної війни. У них тісні зв’язки, завдяки яким легко вирішуються інтереси церкви.

Агафангел и Путин

В УПЦ МП стверджують, що вони більше не пов’язані з терористичною державою росія, де патріарх Кирил благословляв вбивства українців. Але саме йому присягалися на вірність всі священнослужителі і ніхто з них публічно не зрікся.

Цікаво, що для довіри населення Одеська Єпархія потроху навіть стала вживати українську мову в офіційних заявах, але 30 років ігнорувала. Чи може так робити українська церква? Це більше схоже на мімікрію і ніхто насправді не знає ступень лояльності тих, хто вважає РПЦ єдиною православною верховною канонічною церквою в Європі і не визнає створення ПЦУ на основі Томоса патріарха Константинопольського. Попри офіційний перенос Різдва в Україні на 25 грудня, УПЦ МП продовжує святкувати разом з росією. Згадайте – скільки священнослужителів УПЦ МП пішли співпрацювати з ворогами та здавали наших захисників? Це все викликає недовіру та занепокоєння, коли в країні діє величезна організація, яка присягала раніше на вірність окупантам і впливає на уми громадян.

   
 

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56