На одеському Привозі дівчина купила гриби і отруїлась

На ринку Привоз 16-річна дівчина придбала мариновані бочкові гриби опеньки у приватної особи. Дома через 3 години після вживання грибів вона відчула себе зле і її госпіталізували у реанімацію на швидкій допомозі, повідомили у ДУ “Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України”.

Медики повідомили, що це перший випадок отруєння грибами в Одеській області. В минулому році 8 людей отруїлися грибами, з них 6 дітей. Люди, які самостійно збирають гриби, а потім продають їх на ринках, мають «залізний» аргумент, що вони досконало знають гриби, збираючи їх з самого дитинства. Але є багато отруйних грибів, які схожі на їстівні гриби і їх легко переплутати.

Ще один недолік грибів – це їх здатність накопичувати шкідливі речовини. В грибах, які виросли на забруднених територіях і поблизу них, виявляються солі важких металів, пестициди, радіоактивні частинки та інші шкідливі речовини, причому, чим більший гриб, тим більше в ньому накопичується отруйних для організму людини речовин.

Забороняється одночасно із вживанням грибів приймати будь-які ліки, алкогольні напої, молоко – це може прискорити всмоктування токсинів у кишечнику. Тривала токсична дія отруйних речовин на печінку, нирки та нервову систему може спричинити смерть, тому якщо Ви відчули або помітили в близьких після вживання грибів симптоми захворювання, негайно звертайтеся до лікаря.

Медики рекомендують відмовитися від споживання дикорослих грибів, замінивши їх грибами, вирощеними в промислових умовах, та купуючи їх в торговельній мережі.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56