На Одещині “чорні лісоруби” заробили на продажу дров більше півмільйона гривень

На півночі Одеської області поліцейські провели масштабну операцію по виявленню та затримці “чорних лісорубів”. Для проведення розслідування було залучено близько 140 поліцейських. Злочинна група налічувала двадцять жителів Подільського району віком від 20-ти до 47-ми років, в тому числі складалась із осіб з Кавказьких регіонів.

В ході 38 санкціонованих обшуків поліцейські виявили та вилучили знаряддя вчинення злочину – бензопили, сокири, близько 100 кубометрів викрадених лісоматеріалів, гроші, здобуті злочинним шляхом, у сумі 550 000 гривень, товарно-транспортні накладні з ознаками підробки, чорнові записи щодо обсягів викраденого та реалізованого. На даний час встановлено та підтверджено завдані зловмисниками державі збитки на загальну суму більше 1 млн гривень.

За наявності достатніх доказів слідчі поліції повідомили учасникам злочинної групи про підозру в незаконній порубці дерев, перевезенні та збуті незаконно зрубаних лісоматеріалів, що спричинило тяжкі наслідки. Цей злочин передбачений ч. 4 ст. 246 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від п’яти до семи років.
 

 

 
Сімох підозрюваних правоохоронці затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Відносно ще двох осіб готуються матеріали для оголошення їх у міжнародний розшук. Проводиться робота щодо надання кримінально-правової оцінки іншим учасникам злочинної групи. Триває слідство.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56