На Одещині ТЦК затримало адвоката під час захисту затриманих осіб

Рада адвокатів Одеської області повідомила вчора про випадок незаконного затримання адвоката в місті Рені під час здійснення ним адвокатської діяльності. Адвокат здійснював захист осіб 3 травня, яких було затримано правоохоронними органами напередодні. Під час слідчих дій адвокату повідомили, що йому потрібно терміново прибути до Територіального центру комплектування та соціальної підтримки.


Ілюстративне зображення.

“Після відмови адвоката від вчинення вищезазначених вимог без належного повідомлення, протягом 10 хвилин до місця перебування адвоката та його підзахисного, з’явилися озброєнні особи в кількості 10-15 осіб на мікроавтобусі з замаскованими номерами та затримали адвоката, силою помістили до автобуса та відвезли до ТЦК” – йдеться в повідомленні Ради.

Там нагадують, що Конституція України забезпечує право на захист, а Закон України гарантує адвокатську діяльність. У діях ТЦК вбачають втручання і перешкоди здійсненню адвокатської діяльності. За зверненням адвоката до Ради адвокатів Одеської області буде проведено ряд оперативних заходів реагування на порушення прав та гарантій реалізації адвокатської діяльності.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56