На Одещині затримали 5 ухилянтів на кордоні, які ховалися в автомобілях

В Одеській області прикордонники зупинили спроби незаконного перетину кордону ухилянтами. Так на КПП в Маяках водій вантажівки з Миколаєва одягнув куртку-піксель та начепив прапор України на лобове скло, а в спілкуванні з прикордонниками постійно наполягав на своїй патріотичній позиції. Таким чином він намагався уникнути огляду кабіни. Але як же здивувалися прикордонники, коли “патріотичний” водій переховував трьох ухилянтів з Чернігівської області. “Квиток” за кордон коштував кожному 8000 доларів.

За спробу незаконного перетину державного кордону на правопорушників складено протоколи про адміністративне правопорушення. А перевізнику загрожує кримінальна відповідальність, передбачена ст. 332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України». Транспортний засіб вилучили представники Національної поліції.

Ще один випадок стався у Подільскому районі. Прикордонники зупинили авто під керуванням 50-річного одесита. З ним їхали два пасажири зі столиці, при чому один із них заховався речах у багажнику. Чоловіків допитали і вони зізналися, що хотіли незаконно перетнути кордон. Водій мав перевезти їх до ділянки кордону, а далі вони вже пішки мали перетнути його. Той, що в салоні авто заплатив 400 доларів, а той, що у багажнику – 300 доларів.

На чоловіків складено протоколи про адміністративні правопорушення за ч.2 ст.204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України», справи направили до суду. Стосовно водія до Нацполіції направлено повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення за ст.332 Кримінального кодексу України «Незаконне переправлення осіб через державний кордон». Транспортний засіб вилучено.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56