На Одещині затримали агента росії, який планував підірвати залізничні шляхі

В Одеській області затримали російського агента ГРУ, який планував диверсії на об’єктах залізничної інфраструктури на півдні України. У зловмисника знайшли понад 3 кг тротилу, протитанкову міну і підривачі.

У СБУ повідомили, що агент рф збирав розвіддані про перевезення військової техніки, озброєння, боєприпасів і паливо-мастильних матеріалів на окремих ділянках Одеської залізниці.

Для виконання ворожого завдання зловмисник встановив поблизу залізничної колії у передмісті Одеси дві дистанційні фотопастки. Ці спеціальні пристрої дозволяли йому відстежувати переміщення рухомого складу в режимі реального часу і отримувати відповідні фото через мобільний додаток.

Російський агент постійно змінював зовнішність та канали зв’язку зі своїм російським «куратором». Використовував декілька підробних документів.

Зрадником виявився колишній посадовець одного з райвідділів міліції в Одесі. Після початку повномасштабного вторгнення він був завербований представником ГРУ рф для проведення розвідувально-підривної діяльності в регіоні.


 

 

 
Наразі затриманому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Також вирішується питання щодо додаткової кваліфікації його злочинних дій за ст. 113 (диверсія) Кримінального кодексу України.
 
Спецоперацію з викриття і затримання зловмисника проводили співробітники СБУ Одеської області за координації Департаменту контррозвідки Служби безпеки під процесуальним керівництвом Одеської обласної прокуратури.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56