New York Times опублікував статтю про одеського фотографа-пейзажиста Євгена Самученка

Сайт відомої американської газети The New York Times опублікував статтю Лорена Крістенсена про фотокнигу пейзажів України одесита Євгена Самученка. В 2022 році після початку повномасштабної війни в Україні ця книги вийшла в світ, щоб показати неймовірні краєвиди нашої країни.

У лютому 2022 року редакція ЦП. Видавництво в Києві наполегливо працювало над «КРАСОЮ УКРАЇНИ» (TENEUES, $70), книгою пейзажів одесита Євгена Самученка, коли російські війська вторглися в українську столицю та змусили їх тікати.

«Багато місць, про які йдеться в цій книзі, серйозно постраждали під час війни з моменту її початку», — пише у своїй передмові видавець Лючія Бондар. Окрім сотень тисяч загиблих українців, додає вона, «від цієї жорстокої та безглуздої війни постраждала й природа». У книзі є фото рожевого Куяльницького лиману в Одеській області, рожевого озера Лемурія поблизу села Григорівка Херсонської області, місце видобутку солі козаками наприкінці XVI ст. у селі Героїське на Херсонщині; популярне туристичне місце «Софіївка» — дендрологічний парк у місті Умань Черкаської області.

Образи Самученка розкривають вражаючу широту візуальних регістрів. Захоплюючи здебільшого безлюдні сцени, його камера якимось чином надає повніше розуміння людяності нації. Коли його рідне місто зазнало ракетного обстрілу, Самученко подарував українським військовим дрон, за допомогою якого зробив багато цих аерофотознімків. Така краса, як і саме життя, завжди швидкоплинна, але «тепер вона здається крихкішою, ніж будь-коли».

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56