Одеса – острів чи материк? Розмова про ідентичність міста

У суботу, 18 лютого, о 15:00 у Книгарні-Кав’ярні в Одесі (вул. Катерининська, 77) відбудеться публічна дискусія з Оксаною Довгополовою, співзасновницею та кураторкою платформи культури пам’яті Минуле / Майбутнє / Мистецтво, докторкою філософських наук, професоркою кафедри філософії Одеського національного університету імені І. І. Мечникова, членкинею Memory Studies Association.

Одеса десятиліттями генерувала захисні екрани біля себе, підтримуючи образ власної унікальності. Позірна жартівливість та толерантність, позірна здатність домовлятися, позірна відкритість – все це є частиною так званого одеського міфу. Закритість є водночас ефективною захисною зброєю (згадаємо відоме «віджартувалася від радянської влади») та джерелом недовіри та нерозуміння ззовні.

За визначенням історика Ярослава Грицака, Одеса всередині України утворює окремий субрегіон, який не є органічною частиною жодного регіону. Останні дев’ять років та останній рік зокрема, утворили, можливо, певні «тріщини» в захисному корпусі одеської субрегіональності. Як будуть виглядати нові контури українських регіонів після війни? Чи сформуються нові регіональні ідентичності? Яким буде місце Одеси в цій історії?


 
Дискусія пройде в рамках ініціативи #ReOpenUkraine, що реалізується Інститутом Центральноєвропейської Стратегії https://ices.org.ua.
Модераторка дискусії: Зоя Казанжи.
 
Реєстрація обов’язкова за посиланням: https://bit.ly/3lA1S6b
 
ВАЖЛИВО: Захід буде проведено згідно з усіма вимогами безпеки; локація має укриття.
 
У приміщенні буде додаткове джерело енергії. На випадок повітряної тривоги подія буде призупинена.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56