Одеситка відкрила фотовиставку відображень Одеси в калюжах

В галереї «#ARTODESSA» Літнього театру Міського саду відкрилась персональна фотовиставка Олени Ксенофонтової «Одеса. У відображенні реальності». Авторка наполегливо шукала нові ракурси, щоб показати красу одеських вулиць і знайшла натхнення у відображенні в звичайних калюжах. Побачити такі краєвиди можна тільки з дуже низької точки зору, та ще й перевернути зображення потрібно на 180 градусів.

Олена Ксенофонтова, одеська фотографиня

Олена Ксенофонтова, молодий одеський фотограф, представила серію великоформатних робіт, на яких зображено відображення міста. Вона знайшла цікаві ракурси, де сам об’єкт, світло, поверхня відображення і навіть пора року, формують іншу реальність.

Одеса – місто з яскравою історією, унікальною архітектурою та мультикультурними традиціями. Його колорит та феноменальність відомі у всьому світі. Сьогодні в нашому місті є руйнування від жорстокої війни – як рани в серці будь-якого одесита… Ми знаємо, що все буде відновлено, але саме сьогодні крихкість і цінність всього одеського стає настільки очевидною, що кожен мешканець робить все, що від нього залежить, щоб урятувати і зберегти своє рідне місто.
 

 
Художні пошуки Олени Ксенофонтової широкі та різнопланові. Фотограф працює у жанрі портрета, пейзажу, хроніки. Проект «Одеса. У відображенні реальності» – прагнення автора рухатися вперед у вивченні підходів у галузі сучасної фотомайстерності. При цьому, наше місто на фотороботах виглядає зворушливим і милим – яскравість південного сонця підсвічує жовте листя, дощ очищує повітря і надає свіжості небу та високим хмарам, величезні калюжі відбивають старі будинки, з вікон яких ллється м’яке світло, а їхні силуети нагадують часом старовинні листівки.
 

 
У відображеннях втілилася реальність нашого міста – історія, сучасність та впевненість у мирному та благополучному майбутньому Одеси та України. Всі роботи продаються – кошти спрямують на допомогу ЗСУ.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56