Одеська опера запрошує на прем’єру проекту “Ми Є!” ансамблю «Одеська Камерата»

Одеська опера завершила свій 213-ий театральний сезон, проте не припинила роботи, і у липні на глядача чекають різноманітні концертні програми. Прем’єра однієї з таких програм – гала-імпреза «Ми Є!» за участю інструментального ансамблю «Одеська Камерата», солістів опери та артистів балету відбудеться 22 липня повторно.

Назву програмі дав твір “Ми є” — геніальний парафраз Юрія Шевченка на мелодію Державного Гімну України. Музика світла, любові та журби звучала цього вечора на сцені Одеської опери. Це були нові твори вітчизняних сучасних композиторів та відомі і близькі серцю українські мелодії А. Кос-Анатольського, О. Білаша, М. Лисенка, А. Караманова тощо у оригінальних аранжування Сергія Кушнірука та солісток ансамблю Олени Іонової і Анни Філіпової. Глядачі яскраво відчули відлуння карпатських трембіт, запальні ритми коломийок, знайомі мотиви української Одеси та енергетику нашого Криму.

Нагадаємо. «Одеська камерата» була створена у вересні 2022 року за підтримки генеральної директорки – художньої керівниці театру Надії Бабіч і поєднала у своєму складі провідних артистів оркестру театру. Попри достатньо молодий вік, колектив вже представив публіці низку різноманітних камерних програм у театральному арт-просторі «Бельетаж-імпреза» і взяв участь у Всеукраїнському фестивалі камерної музики «Дзеркало», що відбувся у Львові у травні 2023.

Нова імпреза «Ми – є!» – це неочікуваний мікс та музичний екскурс різнобарвною Україною та екзотичною Латинською Америкою. Адже у другому відділенні глядачі занурилися у експресію музики танго в творах А. П’яццоли, К. Гарделя, Р. Гальяно тощо. Особливо натхненно і тепло публіка сприйняла українську пісню – танго Ярослава Барнича «Гуцулка Ксеня» у виконанні соліста опери Василя Добровольського. На завершення програми як символ нескореності та Перемоги пролунало «Танго свободи» Астора П’яццоли – Libertango. І звучало воно саме музикою української свободи, енергетикою незламності та непохитності!

Програма «Ми Є» стала своєрідним музичним меседжем української Одеси, який поєднав ліричність, героїку та віру у Перемогу і вільне майбуття нашої країни.

Одеська опера очікує на своїх глядачів на другому прем’єрному показі 22 липня о 18.00. На вас чекає ансамбль «Одеська камерата» – Олена Іонова (скрипка), Олександр Дворніцин (скрипка), Леонід Попов (кларнет), Анна Філіппова (арфа), Наталія Мармусевич (віолончель), Валерій Апостол (валторна), Юрій Данчев (альт), Андрій Селін(контрабас); артисти балету театру – Катерина Бурдік і Руслан Таліпов та солісти Одеської опери – Юлія Терещук і Василь Добровольський. Концерт стане присвятою Дню Української Державності.

Квитки – у касах та за посиланням:
https://operahouse.od.ua/events/we-are/

Фото: Володимир Екимбашян

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56