Одеські волонтери розробили комп’ютерний тренажер “Чайка” для збиття “шахедів” та крилатих ракет

Одеські волонтери, відомі як група “Технарі”, започаткували новий масштабний проект по поліпшення навичок збиття крилатих ракет та дронів-камікадзе типу “шахед” з ПЗРК Ігла та 12.7 мм кулеметів М2 і ДШК. Наприклад, для кулеметів потрібно навчитися враховувати швидкість цілі, швидкість кулі та відстань до цілі, щоб робити потрібну поправку.

Досвідченні бійці роблять це миттєво “на автоматі” прямо під час пострілів. Але більшості треба багато тренуватися на реальних макетах дронів, що дуже складно робити в умовах війни та ще й дорого.

Технарі сьогодні почали передавати військовим нові універсальні тренажери ППО “Чайка”, які засновані на віртуальній реальності. Була написана ігрова програма-симулятор сценаріїв бою з дронами та крилатими ракетами. Перші тести провели в п’яти мобільних групах ППО. Завдяки щоденним заняттям, ефективність збиття значно підвищилася. Тренажер повністю імітує і прожектор, який підсвічує Шахед, і швидкість самого Шахеда, і реальний політ кулеметної черги, і роботу «Ігли» з тепловізором при роботі по цілях і т.д. Перший серійний комплект тренувального тренажера “Чайка” поїхав на Схід до бригад ППО 28-ї Одеської механізованої бригади.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56