Одеські волонтери відновили старовинні двері будинку Вассерман

Одеські волонтери з проекту “Тисячі дверей” повідомили про відновлення чергового витвору дерев’яного мистецтва – дверей у будинку Е. Вассерман на вулиці Жуковського, 6. Двері не змінювались протягом 120 років з самого початку будівництва будинку і їх вигляд був дуже сумний та викликав побоювання, що вони розваляться від часу.

Але волонтери при підтримці меценатів відновили двері, які тепер мають аристократичний шарм і знову стали окрасою внутрішньодворового флігеля житлового будинку. Особливу увагу приділили до деталей: реставровані історичні ручки — не просто метал, вони — носії історії, які були дбайливо відновлені до їхньої первісної пишноти. Зауважте, як майстерно виконана робота з відновлення кованих ѓрат і дерев’яних елементів, що підкреслюють унікальність та багату історію цього будинку. Зверніть увагу на ці вишукані латунні вставки, які немов золоті нитки вплетені в стулки дверей. Вони не лише надають шляхетного вигляду та охороняють підбори дверей від пошкодження, а й говорять про майстерність та високу якість реставраційних робіт. Нижня частина дверей прикрашена латунним порогом, що додає витонченості загальному вигляду вхідної групи.

Якщо вам подобається, як майстерно відновлюють старовинні одеські двері, то підтримайте проект за посиланням – https://1000doors.org/donate.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56