Одеський художник намалював символ окупантів на пам’ятнику радянському маршалу Малиновському

Одеський художник Ярослав Войцеховський позначив пам’ятник радянському маршалу Малиновському в Одесі, як небажаний та пов’язаний з окупацією. Він намалював на ньому латинську літеру Z, як маркують військову техніку російські окупанти.

“Сьогодні я маркував як ворожу техніку пам’ятник Радіону Маліновському якій було встановлено в Одесі як подарунок на день народження цьому представнику кровавого червоного режиму”, – наголосив Ярослав Войцеховський.

Таким чином він звернув увагу міської влади Одеси на факт порушення закону про декомунізацію, яким є присутність цього пам’ятника в місті. На його думку, цей пам’ятник порушує норму про декомунізацію, коли пам’ятники всім радянським діячам мають бути прибрані.

Нагадаємо, що в Одесі перейменували Малиновський район, названий так на честь маршала Малиновського, на Хаджибейський. Але в місті залишили вулицю Малиновського та пам’ятник на розі вулиць Преображенської та Софіївської. Також слід нагадати, що період радянської влади має трактуватися як окупація. Тому що захоплення території України у 1920-х роках відбувалося силовим шляхом через військові дії комуністичного диктаторського режиму Леніна.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56