Одеський цирк отримав бронювання від мобілізації артистів

Стало відомо, що згідно з наказом Мінкульту, українські цирки віднесли до “критично важливих підприємств”. Такий статус дає право на бронювання працівників від мобілізації до ЗСУ. Також в наказі йдеться про бронювання працівників медіа. В Мінкульту запевнили, що українські ЗМІ є джерелом правдивої інформації і опорою національної безпеки України у боротьби з агресором на інформаційному фронті.

Зазначимо, що на сайті Мінкульту є ряд наказів від лютого та березня, в яких ідеться про підтвердження статусу критично важливого підприємства, зокрема для ДП “Державна циркова компанія України”, ДП “Національний цирк України”, ДП “Запорізький державний цирк”, ДП “Харківський державний цирк ім. Ф.Д. Яшинова”, ДП “Одеський державний цирк” та ДП “Львівський державний цирк”.

Цікаво, що на театри статус “критично важливе підприємство” чомусь не розповсюджується. Хоча вони є більш популярними закладами культури, ніж цирки. Також у Мінкульті повідомили, що Дирекція пересувних циркових колективів України подала на бронювання лише 14 осіб. Хоча цілком вірогідно, що кількість охочих потрапити на роботу до цирку може значно вирости.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56