Одесит поширював російську пропаганду у соцмережах

В Одесі затримали прибічника “русского мира”, який у соцмережах відкрито вітав окупацію рашистами міст і сіл України, публічно підтримував так звану «спецоперацію» рф і називав правильними дії рашистських загарбників в Україні. Крім того, у своїх дописах він відкрито підтримував загарбницьку політику кремля та закликав до зміни державних кордонів України. Повідомляється, що одесит раніше був громадянином росії.

Під час санкціонованих обшуків за місцем проживання фігуранта провадження правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та мобільний термінал із доказами протиправної діяльності. Під час слідчих дій також виявлено та вилучено документи на його ім’я: громадянський та закордонний паспорти громадянина рф, пенсійне посвідчення майора фсб та банківські картки російських банків, повідомили у прес-службі СБУ.

Прибічнику окупантів повідомлено про підозру за ч.2 ст.436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56