Одесит вербував жінок для зайняття проституцією у Європі – обіцяв 5000 євро на тиждень

В Одесі затримали раніше судимого за майнові злочини чоловіка, який завербував 4 жінок для надання інтимних послуг за кордоном, повідомили в поліції. Він публікував в телеграм-каналах пропозиції щодо роботи в Італії нібито в інтернеті. На оголошення відгукувалися жінки, які мали проблеми з грошима. Вже під час зустрічі, чоловік пояснював, що треба займатися проституцією і обіцяв “золоті гори” – до 5000 євро заробітку на тиждень. Під час останнього вербування сутенер купив чотирьом жінкам квитки на автобус Одеса-Кишинів. Там їх мали зустріти інші учасники схеми.

Також чоловік організував заняття проституцією для місцевих дівчат, яких підшукував у Телеграм-каналі через оголошення із пропозицією роботи. За домовленістю, зловмисник через месенджер знаходив «працівницям» «клієнтів» та відправляв їх на побачення. З 4,5 тисяч гривень, отриманих за інтим, дві тисячі вони перераховували на банківську картку свого «роботодавця».

За наявності достатніх доказів слідчі повідомили фігуранту про підозру:
– у сутенерстві, зокрема вчиненому повторно (ч.ч. 1 та 2 ст. 303 Кримінального кодексу України);
– у вербуванні, переміщенні людини, вчиненому з метою експлуатації, з використанням уразливого стану потерпілого, зокрема вчиненому повторно (ч.ч. 1 та 2 ст. 149 ККУ).



На час слідства суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 181 тис. грн. Правопорушнику загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56