Одеситам у Пересипському районі дали надію на появу двох укриттів

В Пересипському районі Одеси, де мешкає майже третина одеситів досі майже немає укриттів. Як повідомили в Одеській мерії, там планують облаштувати нарешті два підземних укриття. Одне укриття планують побудувати на місці недобудованого басейну в одній школі в Лузанівці. Ще одне укриття може з’явитися на вулиці Блажка (Махачкалинської). Там в підвалі будинку можна облаштувати укриття для учнів двох шкіл, де навчається 2000 дітей. Після висновку спеціалістів в Одеській мерії оголосять тендер і може в 2025 році ці укриття почнуть приймати перших відвідувачів.

Зазначимо, що ситуація з укриттям мала б бути на першому місці в Одеській мерії, але там зробили роботу наполовину – облаштували більшість укриттів в підвалах дитячих садочків, школах або інших комунальних установах. Відповідно до останніх даних – в Одесі є 1002 укриття. Але більша частина з них у вечірню або нічну годину не працює.


 

 

 
Ще на початку війни можна було в кожному будинку посилити бетонними опалубками підвали, навести там лад і було б де безпечно ховатися у випадку руйнації будинку або просто викопати нові підземні укриття у дворах спальних районах міста.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56