Одесити можуть помститися росії за ракетний удар – в проєкті «BRAMA» нищити російську пропаганду

Одесити можуть помститися росії за ракетний удар вступивши до спільноти «BRAMA», яку створив департамент кіберполіції. Він обʼєднує небайдужих громадян у напрямку протидії дезінформації, а також російській пропаганді у мережі Інтернет.

Кіберполіція продовжує розвивати проєкт «BRAMA», створений спільно з волонтерами у 2022 році. Він починався як чат-бот, через який можна було повідомити про ворожих ботів, а згодом перетворився на соціальний проєкт, і тепер він призначений для створення надійного щита від російської пропаганди та дезінформації. Учасники проєкту отримують завдання для скарг на ворожі ресурси або інші завдання.

Зазначається, що війна відбувається не лише на полі бою, а й в інформаційному просторі. Ворог розповсюджує фейки та необхідні йому наративи. Це може негативно вплинути на свідомість людей та хід війни в цілому. Тому важливо вміти себе захистити від поширення фейків та протидіяти ним. Механіка взаємодії залишилась незмінною – знаходимо та знешкоджуємо ворога онлайн за допомогою інструментів, які є у вільному доступі та без ризику для себе. В будь-який зручний для вас час, в будь-якому місці, де ловить інтернет.

Проєкт «BRAMA» став своєрідною інформаційною армією, яка налічує близько 150 тис. учасників та може похвалитися блокуванням близько 30 тис. ворожих ресурсів. Метою проєкту є покращення медіаграмотності українців та зменшення впливу пропаганди на суспільство.

Приєднатися до інформаційного захисту України можна за цим посиланням – https://t.me/%20EbXZHBfHXbszY2I6

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56