ОМКФ-2023 — День 3-й: фільми конкурсних та позаконкурсних програм

Третій день 14-го Одеського міжнародного кінофестивалю в Чернівцях розпочався з показу фільму “Ссавці” Себастьяна Михайлеску, який змагається за нагороду Міжнародної європейської конкурсної програми.

Паралельно стартували покази і у мистецько-культурному центрі ім. Івана Миколайчука, де глядачі переглянули стрічку “Область героїв” Артура Лермана з блоку спеціальних показів “Хроніки війни”.

“Оскільки ми жодного слова не вигадали і вибирали різних героїв, то вирішили знімати у фільмі звичайних людей. Моєю задачею було не зняти документальне кіно, а відтворити реальні події за допомогою якісного художнього кіно”, — розповів продюсер фільму “Області героїв” Олексій Комаровський.

Також цього дня показали фільми з Національної конкурсної програми “Сашенька” Олександра Жовни та “Мій карпатський дідусь”, після якого відбулось обговорення стрічки з режисером стрічки Зазою Буадзе.

“Декілька років тому я був на відомому фестивалі в Німеччині з фільмом. І один із організаторів нам сказав: “Те, що зараз відбувається в українській кіноіндустрії – це диво, такого немає ніде”. 10 років тому був колапс повний, а зараз це кіноіндустрія, яка розвивається так швидко і цікаво. Але зараз індустрія на паузі, і ми всі прекрасно розуміємо чому. Проте я знаю точно, що українці сьогодні мають абсолютно унікальний досвід, якого не має ніхто. І ми знову будемо знімати кіно і створювати унікальні фільми, вистави, книги. Це буде щось абсолютно фантастичне”, – сказав режисер Заза Буадзе.

Глядачі ОМКФ також відвідали показ стрічки Міжнародного конкурсу “Дивертисмент” Марі-Кастіль Менсьон-Шаар та фільмів позаконкурсних програм, такі як “Республіка мовчання” Діани Ель Джейруді й “На Адаманті” Ніколя Філібера.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56