Молодики в балаклавах пікетували Одеський художній музей

Сьогодні в Одеському національному художньому музеї стався інцидент – до будівлі прийшла група молодиків, серед яких деякі сховали свої обличчя за балаклавами. Вони провели акцію протесту проти відкриття виставки «Гартовані вдосвіта: війна в Україні очима ЛГБТК+». Молодики тримали плакати з написом “залиш орієнтацію вдома” та зірвали банер виставки з паркану музею. Також вони заважали відвідувачам пройти на виставку та сперечалися з адміністрацією музею. Серед них був один чоловік у військовій формі, який керував протестом.


Фото: Олена Балаба/Фейсбук.

Акцію провела українська ультраправа консервативна організація “Традиція і Порядок”. Має реєстрацію в Україні як громадська організація, але її часто пов’язували з кумом путіна – Медведчуком. Цікаво, що єдина сторінка організації у соцмережах знаходиться у забороненій в Україні російській соцмережі “ВКонтакте”.

Виставка поєднала у собі голоси та історії представників та представниць ЛГБТК+ спільноти під час повномасштабного вторгнення росії на територію України. Кожна історія унікальна, сповнена різних емоцій та забарвлень. Водночас кожна відображає те, що всі ми, українці та українки, єдині в прагненні перемоги та миру, єдині в переживанні болю та втрати, єдині в протидії ворогу та неприйнятті жорстокости та свавілля.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56