Під Одесою відкрили новий сучасний корпус державної гімназії з укриттям на 500 учнів

В селищі Авангард під Одесою відкрили новозбудований корпус Авангардівської гімназії. Як повідомили в Одеській РВА, це будівництво було розпочато ще до повномасштабного вторгнення у межах державної програми «Велике будівництво» Президента України Володимира Зеленського. Але через війну будівництво спочатку зупинилось у 2022 році, але в 2023 році його продовжили, а на початку 2024 року завершили. Сучасна будівля відповідає всім нормам пожежної безпеки та вимогам інклюзивного навчання. Тут вмонтований спеціальний підйомник для маломобільних груп населення.

Також в даному корпусі наявне укриття, яке розраховане на 513 учнів, що дозволяє всім учням 5-9 класів навчатися в очному форматі. При тому всьому в укритті обладнані навчальні кабінети, що дозволить робити освітній процес безперервним навіть під час затяжних повітряних тривог.

В закладі освіту здобувають 696 учнів. Раніше середня ланка вимушена була ділити корпус початкової школи з учнями молодших класів і навчатися у другу зміну. Після завершення будівництва нового приміщення всі діти мають комфортний освітній простір і широкі можливості для здобуття якісної освіти. А з наступного року на базі цього закладу планують створити ліцей.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56