Під Одесою затримали колаборантку з партії Шарія

В СБУ повідомили, що в Одеському районі затримали колаборантку, яка поширювала фейки про Сили оборони та вихваляла путіна у соцмережах. Вона отримала документи як переселенка з Миколаївщини, а у себе вдома входила до місцевої філії партії Шарія. Її батько та брат спочатку переїхали до росії, а після захоплення Херсонщини повернулися на окуповану територію і пішли працювати на окупантів до “мвс”. Жінка продовжувала з ним спілкуватися та була завербована для підривної діяльності.
 

 
За вказівкою ворога вона адмініструвала Телеграм-канал, в якому дискредитувала призов на військову службу у ЗСУ та закликала українців ухилятися від мобілізації.
Також фігурантка популяризувала кремлівський режим та окупаційні угруповання рф, які воюють проти нашої держави. За співпрацю з окупантами жінка отримувала від них «гонорари».
 
Під час обшуку в місце проживання у затриманої вилучено мобільний телефон та комп’ютерну техніку, які вона використовувала у підривній діяльності на користь агресора. На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили їй про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:
▪ ч. 6 ст. 111-1 (колабораційна діяльність);
▪ ч. 1 ст. 114-1 (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період).
Наразі вона перебуває під вартою. Їй загрожує до 12 років тюрми.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56