Пішов з життя Почесний громадянин Одеси Євген Голубовський

Сьогодні 6 серпня на 87 році пішов з життя Почесний громадянин Одеси, відомий журналіст, віце-президент Всесвітнього клубу одеситів, культуролог та літературознавець Євгеній Голубовський. Як повідомили в Одеській мерії, майже до останніх днів Євгеній Мойсейович був соціально активним та займався улюбленою справою – писав. Здавалося, він знав все і про всіх в Одесі та вміло поєднував історію із сучасністю.

Євгеній Мойсейович Голубовський народився в Одесі 5 грудня 1936 року. Закінчив Одеський політехнічний інститут. Пропрацювавши кілька років інженером, пішов у журналістику, пов’язану з культурою та історією Одеси.

Свого часу був кореспондентом та редактором багатьох одеських газет. Чотири роки очолював депутатську комісію Одеської міськради з питань культури. 12 років був ведучим культурологічні телепрограми «Кінець століття» – «Нове століття», рубрику «Багатонаціональна Одеса» у журналі «Пасаж».

1990 року Євгеній Голубовський створив газету Всесвітнього клубу одеситів «Всесвітні одеські новини», а ще через 10 років став заступником редактора літературно-художнього альманаху «Дерибасівська-Рішельєвська» (з 2000р.). Його твори публікуються в журналах України, США, Ізраїлю та інших країн. Багато років знавець літератури займався збиранням та зберіганням історичних даних про Одесу. Ще з середини 90-х років, коли вулицям центральної частини Одеси тільки почали повертати їхні історичні назви, Євгеній Мойсейович брав участь у роботі міської історико-топонімічної комісії.

Був членом Національної спілки журналістів України та головою Громадської ради Музею сучасного мистецтва Одеси.
В арсеналі нагород Євгенія Голубовського – «Золоте перо Одеси», «Громадське визнання», щорічна муніципальна премія «Культурна столиця», Почесна відзнака Одеського міського голови «Трудова слава».

За видатну професійну майстерність, багаторічну просвітницьку та культурно-мистецьку діяльність, активну громадську позицію, вагомий особистий внесок у розвиток літератури, журналістики, культури і мистецтва багатонаціональної Одеси Євгеній Мойсейович Голубовський був відзначений Почесною відзнакою Одеського міського голови імені Г.Г. Маразлі всіх трьох ступенів, що прирівнюється до статусу «Почесний громадянин Одеси».

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56