Проросійські сепаратисти в Тирасполі попросили захисту у росії

Вчора в окупованій російськими військами частини Молдови в так званої “Придністровської Молдавської Республіки” (ПМР) відбувся масштабний та показовий “з’їзд депутатів усіх рівнів”. Там одноголосно, як за СРСР, затвердив декларацію про необхідність звернення до російських органів влади “з проханням про реалізацію заходів щодо захисту Придністров’я в умовах посилення тиску Молдови з урахуванням факту постійного проживання на території (невизнаної. – Ред.) Придністровської Молдавської Республіки понад 220 тисяч громадян Росії”. Зазначимо, що практично всі жителі цієї псевдодержавної утворення мають по два, а іноді й по три громадянства. На першому місці за популярністю – це молдавське, на другому – російське, на третьому місці – українське громадянство.

У документі також йдеться про необхідність направити звернення на адресу генерального секретаря ООН, СНД, Європейського парламенту, Організації з безпеки та співробітництва в Європі та інших організацій з проханням не допустити подальшої ескалації у відносинах між Кишинівом та Тирасполем та “докласти зусиль для запобігання тиску Молдови та порушення прав та свобод придністровців”. Маріонетковий ватажок ПМР Вадим Красносільський заявив, що відбувається “геноцид придністровського народу”.

З’їзд став відповіддю на кроки Молдови щодо реінтеграції ПМР назад у юридичне поле держави. 1 січня 2024 року набув чинності новий Митний кодекс Молдови – придністровські бізнесмени повинні тепер сплачувати мито на загальних підставах і можуть отримати дозвільні документи на експортно-імпортні операції, лише зареєструвавшись в Агентстві держпослуг у Кишиневі.
 

 
Як повідомляють політичні експерти, ця подія не є приводом для військового вторгнення, яке неможливо здійснити через територію України. Це лише політична спроба натиснути на Кишинів погрозами. Проте сам факт, як кремлівські ляльководи керують цією територією – показовий. Так зване Придністров’я не має жодного майбутнього з росією, особливо в нинішніх реаліях, коли росія стала мега-токсичною агресивною державою-терористом. Саме зараз Придністров’ю потрібно визначитися зі своїм майбутнім із Молдовою та стати на шлях миру, або її комуністичне проросійське маріонеткове керівництво почне ескалацію, яка може погано закінчитися.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56