Рашисти вперше вдарили по Одеській області керованими авіабомбами

Вчора увечері близько 19:00 в регіоні увімкнулась повітряна тривога у зв’язку з активність тактичної авіації рашистів біля острова Зміїний. Повідомляється, що окупанти знову запустили керовані авіабомби, але не по острову, а по материковій частині у напрямку Вилкове. Про атаку повідомили в Телеграм-каналі “Николаевский ванек”, який пов’язан з розвідкою на півдні.

Як повідомили в Силах оборони півдня України, тактична авіація ворога спрямувала три КАБ на південь Одещини, створюючи напруження навколо морських транспортних шляхів в районі острова Зміїний. Про наслідки атаки поки що невідомо.

КАБ – це один з видів авіаційних боєприпасів, тобто авіаційна бомба. Вона оснащена аеродинамічними поверхнями та системою наведення для підвищення влучності потрапляння в ціль. Авіаційна керована бомба вважається високоточною зброєю.

“Ворожі літаки підлітають до лінії бойового зіткнення, за 40-50 км, та запускають ці бомби. Вони летять до своєї цілі та вражають її. Авіабомби ворог запускає не лише з півночі, а й зі східного та південного напрямку”, – розповів речник Командування повітряних сил Юрій Ігнат.
 
Два дні тому такою бомбою рашисти знищили районну лікарню у звільненому Бериславі. У будівлі зруйновано два поверхи.
 

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Культурометр Одеса (@culturemeter_odessa)

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56