Росія звинуватила Одесу у відправленні вибухівки для підриву Кримського мосту

Російські спецслужби звинуватили Україну у відправленні вибухівки для підриву Кримського мосту. В офіційній заяві ФСБ сказано, що вибухівку, закамуфльовану в рулони з будівельною поліетиленовою плівкою, нібито відправили з Одеси до Болгарії за контрактом № 02/08/2022 між ТОВ «Транслогістик УА» (м. Київ) та «Baltex Capital S.A.» (Русі). Далі вантаж нібито переправили до грузинського порту Поті, а звідти до Вірменії до Єревану. З Вірменії вантаж перемістився до міста Армавір Краснодарського краю, а звідти вже поїхав до Криму.

Озвучена легенда виглядає гарним фейком, оскільки багато фахівців схиляються до висновку, що підрив моста взагалі не пов’язаний із вантажівкою. Пошкодити міст зверху просто неможливо. Найімовірніша версія, що міст підірвали за допомогою підводного безпілотника. Причому приплив він з Азовського моря, яке зараз контролюється повністю росією.

Пошкодження Кримського мосту після вибуху Проліт зірвало з опор нагору і відкинуло убік. Вибух зверху таких пошкоджень не може зробити.

ФСБ повідомляє, що в рамках кримінальної справи затримано п’ятьох громадян Росії, трьох громадян України та Вірменії, які брали участь у підготовці злочину. Зазначимо, що ФСБ вигадала “шлях вибухівки” через “недружні країни”, до яких вже почала зараховувати навіть Вірменію. Організатором підриву мосту ФСБ назвала голову ГУР МОУ Кирила Буданова.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56