Над Чорним морем росія атакувала американський безпілотник MQ-9 – подробиці

Вчора над Чорним морем в міжнародному повітряному просторі росія атакувала американський великий безпілотник MQ-9 за допомогою двох винищувачів Су-27. Як повідомили у ВПС США, MQ-9 виконував звичайну операцію розвідки без зброї, коли його перехопив і вразив російський літак, що призвело до катастрофи та повної втрати MQ-9.

За даними військових, Су-27 пошкодив гвинт безпілотник крилом чи хвостом літака. Перед зіткненням реактивні літаки скинули пальне на безпілотник і летіли перед ним “нерозважливо, екологічно небезпечно та непрофесійно”, заявило Європейське командування США.

«Через пошкодження ми були змушені фактично врізати його в Чорне море», — сказав під час брифінгу речник Пентагону генерал Пет Райдер, – «… По суті, він зіткнувся з MQ-9».

Російський літак, ймовірно, отримав пошкодження в результаті інциденту, але після цього він приземлився, добавив Райдер, речник Пентагону.

У Міноборони росії заявили, що дрон був “порушником”, який прямував до кордону з Росією, але це брехня, тому що інцидент стався більше як за 100 км від Криму, який є анексованим і не визнається за росією.

Державний департамент заявив, що викликав посла Росії, щоб висловити протест проти перехоплення у вівторок. «Ми безпосередньо спілкуємося з росіянами, знову ж таки на високому рівні, щоб передати наші рішучі заперечення щодо цього небезпечного, непрофесійного перехоплення, яке спричинило втрату безпілотного літака США», — сказав журналістам прес-секретар Нед Прайс.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56