Росія завершила підготовку до теракту на Запорізькій АЕС – ГУР

Начальник ГУР МО України Кирило Буданов заявив в інтерв’ю британському виданню The New Statement, що терористична держава росія завершила підготовку до теракту на Запорізькій атомній електростанції. Після підриву ядерні реактори без охолодження можуть розплавитись за період від 10 годин до 14 днів. Крім цього до аварії на ЗАЕС також може призвести підвищення росіянами напруги на лініях електропостачання до станції.

Російські терористи замінували ставок-охолоджувач ЗАЕС і крім цього розмістили начинені вибухівкою техніку біля 4 із 6 енергоблоків станції.

За словами начальника ГУР МО України, наказ держави-агресора вчинити теракт на ЗАЕС може бути спричинений поразкою російсько-окупаційних військ на лівому березі Дніпра ― створення зони ядерного лиха росія розглядає як запобіжник подальшого просування Сил безпеки та оборони України.

«План теракту на ЗАЕС повністю розроблений та затверджений. Для прискорення катастрофи вони можуть використати технічні засоби, ― зазначив Кирило Буданов, – існує ризик, що московія може здійснити атаку на ЗАЕС із витоком радіації як «превентивний захід», аби зупинити наступальну операцію України та заморозити лінію фронту в нинішньому вигляді».

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56