Російський кінорежисер Бортко закликав “продовжувати війну з Україною до перемоги”

Відомий російський кінорежисер Володимир Бортко, який зняв такий антирадянський та антикомуністичний фільм, як “Собаче серце”, перетворився не лише на лакея путінського режиму, як більшість інших культурних діячів рф, а й став справжнім нацистом, який публічно закликає до війни з Україною та знищення українців.

Владимир Бортко

Так нещодавно в одній із пропагандистських телепередач Бортко закликав продовжувати війну з Україною до перемоги, допоки не захоплять Київ і путін не покладе квіти до пам’ятника Володимиру. На це звернув увагу журналіст Роман Цимбалюк. У своєму відеоблозі Роман нагадав, що Бортко досі чомусь носить звання “Народний артист України”. Також варто зазначити, що Володимир Бортко розпочинав свою кінокар’єру на кіностудії Довженка у Києві, а тепер радіє смертям тисяч мирних українців та хоче нових смертей.

 
Останні десятиліття Бортко перестав практично знімати кіно та розпочав політичну кар’єру. У березні 2007 року вступив до КПРФ, 4 грудня 2011 року обраний депутатом Державної Думи від Санкт-Петербурга за списком КПРФ. У березні 2014 року Бортко підтримав анексію Криму, підписав листа президентові росії путіну на підтримку анексії. 18 вересня 2016 року був обраний депутатом Державної Думи VII скликання від КПРФ. На початку повномасштабної війни Бортко заявив про причини війни: “Сьогодні частина наших історичних земель належить нашим ворогам”.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56