СБУ затримала російського агента, який виявляв позиції американської зброї

У СБУ повідомили про затримання агента рф, який виявляв позиції американської високточної зброї – ракетних установок HIMARS і далекобійних гаубиць М777 на півдні. Зрадник також збирав інформацію про місця тимчасової дислокації та переміщення підрозділів Сил оборони на території регіону. Крім того, він коригував численні ракетні удари по Нікополю, зокрема по об’єктах енергетичної інфраструктури, та «звітував» окупантам про наслідки повітряних атак.

Місцевого жителя завербували представники спецслужб рф після початку повномасштабного вторгнення. Інформацію передавав загарбникам через анонімні месенджери у вигляді фото з прив’язкою до місцевості і детальним описом. Під час обшуків за місцем проживання агента рф правоохоронці виявили мобільний телефон та комп’ютерну техніку із доказами законспірованого листування з московським «куратором».

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. За клопотанням СБУ суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
 

 

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56