У 87-річній одеситки виманили 47 тис. гривень “на лікування доньки, яка попала в ДТП”

В Одесі 87-річна пенсіонерка віддала шахраям усі свої заощадження – 47 тис. гривень. Зловмисники запровадили до неї тактику психологічного тиску у телефонній розмові. Чоловік подзвонив до неї, представився поліцейським і повідомив, що її донька попала у ДТП. Нібито вона зараз помирає і необхідно швидко зробити операцію, а для цього потрібні гроші.

Шокована жінка віддала незнайомцю, який прийшов до неї, всі свої заощадження. І тільки наступного дня до неї подзвонила донька і виявилося, що то були шахраї. Пенсіонерка звернулася до поліції, де у той же день виявили та затримали 42-річного чоловіка, який вже встиг витратити більше половини грошей. Шукають інших злочинців групи.


 
На підставі зібраних правоохоронцями доказів, слідчі повідомили фігуранту про підозру у заволодінні чужим майном шляхом обману (шахрайстві), вчиненому за попередньою змовою групою осіб. Це правопорушення передбачене ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України і карається штрафом від трьох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (51000 – 68000 гривень) або виправними роботами на строк від одного до двох років, або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.
 

 

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56