У центрі Одеси затримали агента ФСБ із позивним “професор”

У центрі Одеси на проспекті Шевченка спецназ СБУ затримали керівника агентурної мережі, яка займалася збиранням відомостей про військові та стратегічні об’єкти по всій Україні. Мешканця Одеси було завербовано ФСБ росії, де вын отримав позивний “професор”, мабуть, за постійне носіння окулярів.

Для виконання завдань “професор” створив розгалужену агентурно-інформаторську мережу, залучаючи до шпигунства жителів інших регіонів за грошову винагороду. Російські агенти також виконували функції корегувальників ракетних ударів.


 
Одеського шпигуна затримали біля будівлі військової адміністрації – він збирав відомості про присутність усередині керівників регіону. Від кураторів у ФСБ він отримав завдання з’ясувати режим роботи ОВА. Як відомо, рашисти вже неодноразово загрожували атакувати українські “Центри ухвалення рішень”. Дві військові адміністрації в Харківській та Миколаївській областях були раніше знищені ракетними ударами.
 

 
Також повідомляється, що раніше агента цієї сітки затримали на Івано-Франківщині і він дав свідчення на свого одеського керівника. Вирішується питання про повідомлення ним про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56