У галереї Літнього саду відкрилася ювілейна виставка Світлани Єгорової

Галерея «#ARTODESSA» Літнього театру Міського саду представляє персональну виставку акварелі Світлани Єгорової «SESSANTA’ ANNI». Чотири десятка робіт містять серії акварелей, виконані у різні роки творчої діяльності. Краєвиди, портрети та натюрморти Світлани Єгорової наповнені ліризмом та глибиною.

Сюжети її творів зачаровують та закликають глядача уважно розглядати те, як саме створено роботу. Якщо це портрет, то в образах героїв Світлани Володимирівни ми дізнаємось відомих одеських художників. Якщо натюрморт, серед яких переважають квіткові композиції, то у яскравих та ніжних букетах втілюється естетизм та гармонія.

У пейзажах Єгорової присутня свіжість погляду на міські панорами: з видом на море, стрункими деревами, що хитаються на вітрі, вулицями, небом – Одеса виглядає звичною, затишною – і від цього – прекрасною.

Сюжетні акварелі відображають також сільські мотиви. Робота «Літо. Куяльник», несподівана на вибір ракурсу, передає настрій літнього дня. Пози героїв, пластичність образів, невимушеність сюжету привертає до себе увагу і занурює в атмосферу твору.

Творчість Світлани Єгорової несе в собі традиції образотворчої майстерності, академічний підхід, який майстер передає своїм учням, будучи педагогом Одеського художнього коледжу ім. Грекова. А глядачам дарує світлі почуття, віру у прекрасне та у торжество життєвого початку.

Виставка триває по 30 червня 2023.

Катерина Піменова, арт-оглядач.
Фото: Степан Алєкян/Фейсбук

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56