У ЄС можуть перестати видавати шенгенські візи росіянам

У Європейському союзі розглянуть пропозицію Міністерства закордонних справ Естонії щодо припинення видачі віз громадянам Росії. Про це стало відомо під час виступу міністра закордонних справ Урмаса Рейнсалу, повідомляє ERR.ee. Візи хочуть залишити лише для особливих випадків для гуманітарних цілей чи опозиції та активістів. Пропозиція буде направлена у найближчі 2 тижні.

Шенгенская виза отказ

“Але справді курйозно, що російські громадяни зараз масово їдуть через західний кордон Росії – через Фінляндію, Латвію, Литву – щоб відвідати Лувр влітку, тоді як в Україні вбивають дітей. Це, безумовно, морально неправильно”, – сказав Рейнсалу.

На думку Рейнсалу, Естонія також має оцінити, чи варто відкликати вже видані візи на певних підставах. При цьому в березні, коли Естонія оголосила про тимчасове припинення видачі туристичних віз росіянам, МЗС запевнило у тому, що громадяни Росії, які мають на руках вже видані Естонією шенгенські візи, як і раніше, зможуть в’їжджати до Естонської Республіки.
 
“Я вже озвучив цю проблему міністрам закордонних справ Фінляндії та Латвії, і ми, звичайно, консультуватимемося з урядами нашого регіону, щоб знайти ширшу підтримку цій ініціативі”, – сказав Рейнсалу.
 
Для ухвалення такого рішення необхідно, щоб усі країни ЄС були “за”. Це ще один спосіб санкційного тиску на російських громадян, щоб росія припинила війну в Україні та звільнила окуповані території.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56