У Києві відкрили гіперреалістичний пам’ятник Мацієвському – він отримав багато критики

У День Збройних сил України в Києві на території Національного історико-архітектурного музею «Київська фортеця» відкрили гіперреалістичний пам’ятник Герою України Олександру Мацієвському, якого окупанти розстріляли після слів “Слава Україні!”. Концепція пам’ятника полягала в тому, щоб зробити максимально реалістичну скульптуру, як у музеї воскових фігур. І насправді – захисник виглядає як живий.

Для цього художники Олег Цось та Альбіна Сафонова використовували пластилін, глину, силікон та комп’ютерні технології. Над скульптурою працювали 2 місяці. Найбільш складним етапом було передати погляд загиблого героя. Сам пам’ятник закрили скляним саркофагом від впливу зовнішньої середи.

На відкритті були присутні родичі загиблого героя: мати Параска Мацієвська-Демчук та дружина Юлія Мацієвська. Але потім відомі українці почали критикувати скульптуру за те, що вона не відповідає художнім стандартам, а виглядає, як фрагмент експозиції з музею воскових фігур мадам Тюссо. Також деякі вважають, що пам’ятник Мацієвському має бути в більше людяному місці, ніж музей з обмеженим входом.





   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56