У Львові помер 5-річний хлопчик після видалення молочних зубів

У Львові помер 5-річний хлопчик після видалення молочних зубів, повідомили у Офісі генерального прокурора України. За процесуального керівництва прокурорів Львівської обласної прокуратури здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом неналежного виконання професійних обов’язків медичними працівниками, що спричинило тяжкі наслідки неповнолітньому (ч. 2 ст. 140 КК України).

Як тало відомо з соцмереж, трагедія сталася у родині музиканта Віктора Пашника зі Львова. Він розповів, що 8 грудня його дружина відвела сина до стоматологічної клініки Ori-Dent, щоб видалити сину два молочні зуби. Працівники стоматологічного центру запропонували провести операцію під загальною анестезією. Дитина дуже протестувала і злякалася лікарів. Лікар-анестезіолог на очах мати дитини силоміць одягала синові маску. Мати попросила припинити це, але анестезіолог не послухала і продовжувала притискати маску, після чого він заснув.

За деякий час після початку операції, мати почула метушню в операційній, туди почали збігатися медичні працівники, приблизно через 20 хвилин приїхали дві бригади невідкладної допомоги. До матері вийшов медичний директор ТОВ «ОРІ ГРУП», який повідомив, що під час операції в дитини сталася зупинка серця, яке лікарям вдалося запустити, і що дитину переводять в реанімаційне відділення ВП «Лікарня святого Миколая» КНП «ТМО №1 м. Львова».

Правоохоронці повідомляють, що під час лікування зубів 5-річний хлопчик впав у кому, провів в ній більше місяця і не прийшов до тями. 13 січня він помер у лікарні – врятувати його не вдалося. У межах кримінального провадження встановлюються обставини трагічного випадку. За результатами слідчих дій та висновків експертиз, які наразі тривають, буде надана правова оцінка діям медичних працівників.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56