В галереї Міського саду триває виставка одеського скульптора Юрія Зільберберга

В галереї АртОдесса триває виставка Юрія Давидовича Зільберберга – одеського скульптора, графіка, викладача художнього коледжу ім. Грекова. За роки своєї творчої діяльності створив величезну кількість скульптурних робіт із гіпсу, шамоту, глини, дерева, каменю, металу. Широко відома також графіка та рельєфи майстра, стилістично та тематично співзвучні скульптурним творам.


Фото: Степан Алекян/Фейсбук

Мотиви, улюблені Зільбербергом – люди, тварини, птахи, плоди, декоративні композиції. У графіці часто зустрічаються міські сюжети, оскільки автор любить Одесу і щоразу представляє її в унікальному стилізованому вигляді.

Одесский скульптор Юрий Зильберберг
Фото: Степан Алекян/Фейсбук

Художній світ, створений майстром – окремий всесвіт, в якому пластичною мовою передаються емоції і розкриваються характери персонажів. За умовністю приховані прірви людських одкровень і трагедій, його вплетеність,«вліпленність» в екзистенційне, у всьому масштабі існуючої гармонії і в той же час – непереборних протиріч.

Сам Юрій Зільберберг розмірковує так: «Що таке скульптура? Вона має багато функцій, вона різна для різних людей. Це і наука про форму, це і вікно у світ. Часто її роблять, щоб люди чогось не забували. Це – як лист із одного тисячоліття до іншого…»

Всі фото: Степан Алекян/Фейсбук

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56