В Києві покажуть театральну казку, яку створила одеситка

П`єсу одеситки представлять під час Марафону сучасної драми у Києві. Мова йде про текст «Квест Жахи Закарпаття», який створила минулого року одеська драматургиня Оксана Маслова. Представлення в форматі читок відбудеться в столичному театрі Театр на Солом’янці «Дивний замок» 2-го грудня о 17:30, , режисерка читання – Аліна Чуєшова.

Оксана Маслова – драматургиня

Марафон сучасної драми у Києві свторила Національна спілка театральних діячів України. Для нього обрали тексти, створені в рамках Лабораторій драматургії НСТДУ, а також п’єси, які перемагали чи входили до шорт- і лонглістів драматургічних конкурсів. В марафоні приймають участь 35 театральних колективів зі всієї України, в тому рахунку Одеський театр юного глядача.

Оксана Маслова першу п’єсу створила у 2017 році. Цей текст привернув увагу організаторів фестивалю «Тиждень актуальної п’єси» та був поставлений у форматі читок в рамках позаконкурсної програми. У 2018 році текст «Голоси в голові» вийшли у фінал конкурсу радіодрами «Радіодрама UA|UK». У 2019 році текст Оксани обрано для презентації України на Next Generation Europe LitPotsdam Festival.

Перші читки п’єси – в театрі ляльок в Києві

П’єсу «Квест Жахи Закарпаття» Оксана створила в рамках ІІІ Лабораторії драматургії НСТДУ. Тож про чарівних і зачарованих істот магічного Закарпаття чули і в Одесі, і в Києві. Про що цей текст? Четверо дітей вирушають на квест жахів в Закарпатті. Та раптово потрапляють у світ магічних карпатських казок. Якщо вони до сходу сонця не знайдуть Золоті Букви, то щезнуть назавжди. Як шукатимуть Золоті Букви у театрі «Дивний замок», дізнаємося вже 2 грудня. Запрошуємо приєднатися до цих пошуків, закликають організатори.

 

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56