В мерії Миколаєва затримали російського агента під час наради

СБУ провела спецоперацію в Миколаєві по затриманню прихованого російського агента серед високопосадовців мерії. Зрадником виявився начальник комунального підприємства «Миколаївська ритуальна служба». Спецпризначенці СБУ затримали його безпосередньо в міськраді.
Одним із його завдань було організувати потужну агентурну групу спецслужб рф.

Встановлено, що зловмисник «здавав» ворогу персональні дані військовослужбовців Збройних Сил України, СБУ, співробітників Національної поліції і обласної прокуратури. Також передавав рашистам списки загиблих українських захисників. Крім цього, посадовець-зрадник збирав розвіддані про дислокацію і маршрути переміщення підрозділів ЗСУ на території регіону.

Іншим його завданням було «інформувати» агресора про роботу об’єктів критичної інфраструктури Миколаєва та інші закриті питання, які обговорювались під час нарад у міськраді. Чиновник намагався залучити до розвідувально-підривної діяльності людей з “прокремлівськими поглядами” – двох своїх підлеглих і ще двох мешканців міста, серед яких – старший оперуповноважений районного управління поліції.


 
Під час обшуків за місцями роботи і проживання фігурантів правоохоронці виявили докази злочинних дій, зокрема, конспіративне листування керівника ворожої агентури зі своїм «куратором».
 

 
Наразі у межах кримінального провадження, розпочатого слідчими СБУ за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України, вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Триває досудове розслідування.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56